Haag netjes knippen

Een haag is pas mooi als hij netjes recht is geknipt. Dat lijkt voor de hand liggend en is het misschien ook wel, maar toch is het netjes knippen van een haag lastiger dan je zou denken. We geven enkele tips over hoe je de haag toch netjes kan knippen en voorkomt dat er tal van hobbels en gaten in komen.

Span een touw

tuinvrouwEen belangrijk hulpmiddel is het spannen van een touw langs de haag. Je zorgt ervoor dat dit touw exact horizontaal loopt door het eventueel op tussenpunten vast te maken zodat het niet door kan zakken. Vervolgens scheer of knip je net over het touw heen en zou de haag in principe netjes gelijk moeten zijn geknipt.

Knip de haag niet te kort

Probeer de haag elke keer tot dezelfde diepte, breedte of hoogte terug te knippen. Wanneer je dit niet doet, zul je kale plekken in de haag krijgen omdat een haag enkel aan de buitenzijde groen is. Wanneer je die buitenzijde er dus helemaal af knipt, blijft er enkel een kale plek over waardoor de haag er niet echt mooier op wordt.

Veel oefenen

Tenslotte is het vooral belangrijk om het knippen van een haag vaak te oefenen. Oefening baart kunst en dat is ook zeker bij het knippen van een haag het geval. Hoe vaker je het oefent, hoe rechter de haag zal worden.Call Now Button